ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 18 ساله )

من ١ماهه با همسرم دعوا کردم الانم خونه ی پدرم هستم میخواستم کم کنید تا راه درست رو انتخاب کنم


مشاور (احسان فدایی)

باسلام و تشکر از ارتباط شما با سایت «راسخون»، امیدواریم راهنمای خوبی در رابطه با این موضوع برای شما باشیم. در مورد سوال باید خدمت شما عرض نماییم در عین ساده بودن اما جوانب مهمی را در بر دارد و بعلت عدم توضیح بیشتر دچار ابهام است. یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید ؛ زیرا به هر حال تفاوت های فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی ،محیطی ،شخصیتی ،جنسیتی و ... ایجاب می کند که مشاوره ها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد. مثلا ای کاش برایمان بیان می نمودید که چرا با همسرتان اختلاف پیدا نمودید؟ آیا سابقا نیز با ایشان دچار تعارض بودید؟ چه مدت از ازدواج شما می گذرد؟ آیا فرزندی هم دارید؟  مسئله اصلی زندگی شما چیست؟ رابطه عاطفی شما با یکدیگر چگونه است؟ آیا از رابطه زناشویی، میزان و کیفیت آن هر دو رضایت دارید؟ برای حل این مسئله چه اقداماتی انجام داده‌اید؟ و... دیگر اطلاعاتی که ما را در مشاوره بهتر یاری می رساند.
به هر صورت آنچه راه حل موضوع شما نیست رفتن از منزل و متارکه است که دقیقا همین کار را انجام داده اید زیرا این کار پاک کردن صورت مسئله است و بهتر است پای مشکلات بایستید و آنها را حل کنید نه اینکه از آنها فرار کنید.
در ادامه کلیاتی را در مورد اختلاف با همسر تقدیم میکنیم. انتظار داریم در مکاتبه بعدی اطلاعات و توضیحات بیشتری ارائه نمایید.
آنچه باید بعنوان یک اصل در این نوع رفتارها در نظر گرفت اینست که خانواده صحنه جنگ و جدال و مقابله نیست تا بخواهیم از این طریق بر مشکلات فائق آییم. خانواده محل زندگی دو نفر در صلح و صفا در کنار یک‌دیگر است. طبیعی است که بین این دو نفر به دلیل آن که از دو جنس مخالفند، سلیقه‌های متفاوتی دارند، و به علاوه در محیط‌های متفاوتی بزرگ شده‌اند، اختلافاتی وجود داشته باشد. در برابر این اختلافات اگر زن و شوهر بخواهند با لجبازی و گردنکشی به مقابله برخیزند آن چه فدا می‌شود خانواده است و آن کس که ضرر می‌کند نه یکی از آن‌ها، بلکه هر دوی آن‌ها می‌باشند . بهترین راه برای همراه و همفکر شدن زوجین در ازدواج و حل بسیاری از اختلافات زناشویی، گفتگوی محترمانه و با برنامه است . هرگاه صحبت‌های شما از حالت طبیعی خارج شد و جر و بحث‌ها شدت گرفت و به مشاجره و دعوا کشیده شد از عقب‌نشینی تاکتیکی بهره بجویید. یادتان باشد، همواره عقب‌نشینی نشانه ضعف نیست، بلکه شما می‌خواهید با عقب‌نشینی تاکتیکی و هوشمندانه از شدت تنش‌ها بکاهید و در فرصت دیگری راه حل منطقی برای حل مشکل خویش پیدا کنید
چند راهکار:
1. مردان موجوادات قدرت طلب و سلطه جویی هستند؛ از این رو اولین نکته ای که در گفتار، تأثیر فراوانی در روان شوهرتان دارد و این گفته موجب افزایش علاقه شوهرتان به شما خواهد شد، «تحسین کردن شوهر و احترام گذاشتن به این ویژگی ذاتی او» است. با توجه به این ویژگی روانی مردان لازم است تمام کارهایی که موجب اقتدار مرد در محیط خانواده می شود را انجام دهید و تمام کارهایی که اقتدار مرد را زیر سوال می برد را ترک کنید. این رفتار شما مهم ترین نیاز روحی یک مرد است؛ زمانی که شما در راستای برطرف کردن نیازهای روانی او تلاش می کنید او نیز به صورت خودکار در راستای برطرف کردن نیازهای شما تلاش می کند. هنگامی که مرد در آستانه شکست قرار می گیرد و زمانی که در آتش ناکامی می سوزد و احساس می کند که همه چیز علیه میل و اراده او در جریان است به زنی نیاز دارد که به او اعتماد به نفس بدهد و روحیه اش را تقویت کند. همان گونه که اتومبیل بدون بنزین، روغن و آب به حرکت در نمی آید، مرد نیز بدون داشتن یک مشوق که به او ایمان داشته باشد قادر به پیمودن مدارج موفقیت نیست. تشویق و ترغیب باعث تقویت فکری و روحی مرد می شود. تشویق، شکست یک مرد را به فتح تبدیل می کند. تشویق کردن شوهر یک نمودی از دوست داشتن اوست
2.  با محبت سخن گفتن؛ دیگر آن که زن با الفاظ شیرین و عاشقانه نسبت به شوهرش ابراز محبت کند؛ این کار موجب علاقه مندی همسرش به او خواهد شد.
وقتی مرد احساس کرد زن او را لایق و باجرأت می داند، به خود می بالد و این شهامت را به دست می آورد که برای مقابله با هر مشکلی سینه سپر کند. او از لیاقت خود اطمینان می یابد و همین است باعث موفقیتش می شود.
. 3
پذیرش بی قید و شرط همسر، یک شرط اساسی روابط عاشقانه است. می‌توانید بدون انتقاد از یکدیگر، در زمینه‌ها‌ی مختلف یا دربارة اشخاص، نظرات متفاوتی داشته باشید. می‌توانید بدون قضاوت و سرزنش، نقاط ضعف همسرتان را قبول کنید. این پذیرفتن‌ها عمیقاً اطمینان بخش هستند و به زن و شوهر احساسی از پذیرش خود می‌دهند.
 4رعایت خواسته‌ها‌ی همسر و توجه به نگرانی‌ها‌ی او، برای ایجاد روابط بهتر ضرورت دارد. با آنکه بعضی‌ها طبیعتاً حساس‌تر از دیگران هستند، ولی حساسیت ویژگی‌ای پرورش دادنی است. اگر همسرتان نسبت به بعضی از رفتارها حساسیت بیش از اندازه نشان می‌دهد، می‌توانید از این رفتارها دوری کنید. می‌توانید با ملایمت با همسر خود صحبت کنید و از نگرانی‌ها و خواسته‌ها‌ی او آگاه شوید. در برخورد با واکنش‌ها‌ی بی‌تناسب همسرتان خونسردی خود را حفظ کنید.
5.
علاقه نشان دادن به مسائل همسر، از اهمیت زیادی برخوردار است. می‌توانید به سخنان همسرتان با علاقه گوش دهید و نشان دهید که او را درک می‌کنید. به مسائلی که همسرتان مطرح می‌کند، از دریچة چشم او بنگرید و احساسش را درک کنید.
6.
دوستی و رفتار دوستانه با همسر، از جمله عوامل تعیین کنندة کیفیت زندگی زناشویی است. اگر این خصوصیت در ازدواج‌ها نباشد کیفیت آن‌ها تا حد نامناسبی کم می‌شود.
7.
مصاحبت و هم‌نشینی در اوایل ازدواج از اهمیت زیادی برخوردار است. مصاحبت و با هم بودن یکی از سرمایه‌ها‌ی ازدواج‌ها‌ی موفق و عشق‌ها‌ی بالغانه است که اشخاص می‌توانند به سادگی و صرفاً با برنامه‌ریزی به آن دست یابند. کافی است به فعالیت‌ها‌یی که هر دو از آن لذت می‌برند، مانند: مسافرت با هم، رفتن به تفریح‌گاه‌ها و... توجه کنند و اوقاتی را برای آن‌ها در نظر بگیرند. در برنامه‌ها‌ی عادی زندگی نیز می‌توان از مصاحبت بیشتر با یکدیگر برخوردار شد. به اتفاق برنامه تلویزیون را تماشا کردن، پیاده‌روی با هم و...
8.
خشنود کردن همسر نیز یکی از عوامل مؤثر در ازدواج‌ها‌ی موفق است. اما خشنودی باید دو طرفه باشد. نه تنها می‌توانید با رفتار خود همسرتان را خوشحال کنید، بلکه می‌توانید در خشنودی‌ها و رضایت‌های او شریک شوید. کمک کردن به همسر، هدیه دادن به او و برآوردن خواسته‌های او از راه‌ها‌ی خشنود کردن همسر هستند.
9.
با عشق و علاقه در چشمان او بنگرید. زمانی که همسرتان با شما صحبت می کند، مستقیم به چشمان او نگاه کنید. نه تنها این کار نشانگر این است که شما به آنچه او می گوید علاقه مندید، بلکه چیزی در نگاه کردن در چشمان او وجود دارد که به شما والایی خواهد داد.
10.
وقتی عذر شرعی در کار نیست، در پاسخگویی به نیازهای جنسی شوهرتان دریغ نکنید و بهانه نیاورید. یکی از مهمترین عوامل استحکام روابط زناشویی همین مسائل جنسی است. پس به آن توجه ویژه داشته باشید تا معجزه آن را در زندگی زناشویی تان ببینید.
11.
از او حمایت کنید. به دیگران اجازه ندهید به همسرتان بی احترامی کنند. حتی نظریه ای کنایه آمیز می تواند آزار دهنده باشد. از او دفاع کنید. نگذارید شخصی، مهم ترین و با ارزش ترین فرد زندگیتان را به زمین بزند.
12.
در برابر دیگران او را مورد انتقاد قرار ندهید. اگر حس می کنید همسرتان نیاز به کمی انتقاد سازنده دارد، به هیچ وجه آن را مطرح نکنید مگر خصوصی و با لحنی دوستانه؛ مورد انتقاد قرار گرفتن در جمع، سبب پایین آمدن عزت نفس و جریحه دار شدن احساسات می گردد.
خواهر محترم! امیدواریم با تبیری که می اندیشید هرچه سریعتر به منزل بازگشته و در کنار همسرتان لحظاتی شیرین را تجربه نمایید.
موفق باشید.

بیشتر بخوانید:
ریشه‌های اختلاف همسران